Jeżeli chodzi o nasze forum, to powstało ono w miejsce innego, które z przyczyn technicznych przestało istnieć. Tamto forum działało bardzo prężnie, miało wielu użytkowników, także świętochłowiczan mieszkających poza granicami kraju. Zebrana tam baza zdjęć o charakterze historycznym liczyła tysiące. Odtworzenie jej zawdzięczamy przede wszystkim
Hankowi, który z mozołem przeniósł tutaj prawie całe archiwum. Niestety choroba wyłączyła Go, mam nadzieję, że tylko przejściowo, z aktywności. Pozostała grupka pasjonatów historii (są zaznaczeni na pomarańczowo) stara się zawsze dołożyć jakieś nowe informacje i zdjęcia.
Jest nas tutaj garstka, ale taki los podziela wiele innych tego typu miejsc. Portale społecznościowe właściwie wyparły ten typ komunikacji. Już blogi mają się lepiej.
Ja tu właściwie tak tylko "sprzątam". Staram się w różny sposób ożywiać Forum, choć w tym roku jakoś słabo mi to idzie. Ale postaram się poprawić
Jeżeli zaś chodzi o bliższe informacje odnośnie Twojego pytania, to należę do starszego pokolenia. Jestem emerytowaną nauczycielką, pracowałam w chorzowskich szkołach. Mam siódemkę wnucząt, więc oma ze mnie całą gębą. Kibicuję Niebieskim
Zapraszamy więc do współpracy